Czerniak

czerniak_wiem_o_zdrowiu

Forum -> leczenie czerniaka

Tytuł:leczenie czerniaka
Autor:Oliwia
11.9.2011, 14:19
Moja ciocia, która mieszka na wisi i pracuje całe życie na roli ma zmiany skórne, które wydają mi się być czerniakiem. Chciałam ją jakoś przekonać by poszła do lekarza, ale ona twierdzi (jak bóg będzie chciała tak będzie). Powiedzcie proszę jakie leczenie stosuje się w przypadku czerniaka? Chcę to jakoś przedstawić cioci i zachęcić do pójścia do lekarza.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

czerniak_ciekawostki

Ciekawostki

Białaczka u dzieci
Białaczka u dzieci pojawia się najczęściej w przedziale 3-7 lat, mimo iż choroba może rozwijać się u nich w każdym wieku. Niebezpieczeństwo białaczki u dzieci, polega na mało charakterystycznych objawach początkowych, przez co trudno zauważyć ją w początkowym stadium rozwoju. Istotne jest aby umieć rozpoznać pierwsze symptomy jej występowania.

Czy wiesz, że...

Ziarnica to innymi słowy chłoniak Hodgkina. Jest to choroba nowotworowa układu chłonnego (chłoniak), atakująca węzły chłonne i pozawęzłową tkankę limfatyczną. Na rozwój tej choroby wpływa wirus Epsteina.

Polecamy

Lordoza
Kręgosłup wygięty w stronę brzuszną. Chora osoba przypomina kaczkę. Coś to przypomina? A może po prostu Ty albo ktoś z Twoich znajomych ma takie schorzenie? Jest to lordoza. Lordozy są naturalne i występują w odcinku szyjnym oraz lędźwiowym kręgosłupa. Jednak czasami się zdarza, że pogłębiają się i powodują trwałe deformacje ciała.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. Po wielu testach stwierdzono, że metamizol jest to bardzo skuteczny lek przy walce z silnym bólem różnego pochodzenia. 500 mg substancji czynnej metamizol znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu.